Amerikanske cookies

Printer venlig version
Amerikanske cookies

Beskrivelse

Der findes som sådan ikke en bestemt cookie som kan betegnes særlig amerikansk, da hele cookie-traditionen stammer fra USA.

Denne særdeles populære opskrift er udviklet af den amerikanske husmor Nancy Fridirici, der efter sigende lavede disse cookies i forbindelse med en fremvisning af hende og hendes mands hus, der var til salg, og som hun efterfølgende udtalte: ” Not only did the people buy the house, but they requested the recipe”!

Disse cookies er lavet med havregryn og lyse chokoladeknapper.

Ingredienser

250gBlødt smør
200gSukker
200gBrun farin
2 æg
1tskVaniljesukker
250gMel
1tskBagepulver
1⁄2tskSalt
150gHavregryn
250gLyse chokoladeknapper
Til
Cookies
Tilberedningstid30 minutter

Fremgangsmåde

1. Forvarm oven til 200 °C.

2. Bland smør, sukker og brun farin i en stor skål. Tilsæt æg og vaniljesukker.

3. Tilsæt mel, bagepulver og salt og bland til dejen har en cremet konsistens.

4. Tilsæt havregryn og chokoladeknapper.

5. Placér afrundede spiseskefulde af dejen på en bageplade dækket med bagepapir og bag i 10-12 minutter. Lad kagerne afkøle på en bagerist.